АЦПО

Інформація про Фонд Друк

OTP logoВідкритий пенсійний фонд "ОТП Пенсія" (надалі - Фонд) - непідприємницьке товариство (неприбуткова організація), що створена та здійснює діяльність на підставі Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення", інших нормативно-правових актів з питань недержавного пенсійного забезпечення, діяльність якого не спрямована на отримання прибутку її засновниками.

Мета створення Фонду: провадження діяльності з недержавного пенсійного забезпечення шляхом накопичення коштів на користь фізичних осіб (учасників), незалежно від місця та характеру їх роботи, для подальшого їх інвестування з отриманням доходу на користь учасників та здійснення пенсійних виплат.


Засновник Фонду: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "ОТП Капітал"

Відомості про Фонд:

Відкритий пенсійний фонд "ОТП Пенсія";

Код ЄДРПОУ: 36274196

Орган державної реєстрації: Солом'янська районна державна адміністрація у місті Києві

Свідоцтво про державну реєстрацію: серія А01 номер 374304

Свідоцтво про реєстрацію фінансової установи: серія та номер свідоцтва: ПФ №116, видане Держфінпослуг 26.03.2009р.

Місцезнаходження Ради Фонду: Україна 01033, м. Київ, вул. Фізкультури, буд. 28-Д.

Вкладником Фонду на користь учасника Фонду може бути: роботодавець учасника Фонду, професійне об’єднання, членом якого є учасник Фонду, сам учасник Фонду, його діти, подружжя, батьки, діти подружжя, у тому числі усиновлені особи та усиновлювачі. Учасники Фонду одночасно можуть бути і вкладниками Фонду.


Обслуговування діяльності Фонду здійснюється із залученням таких професійних учасників фінансового ринку:

Управління пенсійними активами - Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "ОТП Капітал".
Адміністрування Фонду – ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку".
Зберігання активів Фонду - АТ „Піреус банк МКБ”.

ТОВ "КУА "ОТП Капітал"  була зареєстрована 26.07.2007 року. Засновниками компанії виступили спільно український банк OTP Bank та угорська компанія з управління активами OTP Fund Management. Статутний капітал компанії на момент реєстрації склав 4,2 млн. грн. В 2008 році статутний капітал компанії було збільшено до 20 млн. грн. Компанія OTP Capital має ліцензію Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України на здійснення діяльності з управління активами інституційних інвесторів (номер ліцензії АД №075876).

ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку" (ліцензія Держфінпослуг АБ № 115988 від 14.08.2008 р.) - компанія, заснована в 2004 році компанією "Квазар-Мікро" - однією з найбільших ІТ-компаній, провідного розробника рішень та послуг в галузі інформаційних, комунікаційних та управлінських технологій. На сьогодні компанія є одним з не багатьох професійних адміністраторів НПФ, зосереджених виключно на діяльності з адміністрування. За результатами 2006 року Національним бізнес-рейтингом ТОВ "АЦПО" визнано лідером галузі в сфері недержавного пенсійного забезпечення.

АТ „Піреус Банк МКБ” –  частина міжнародної банківської Групи Піреус Банку, що орієнтується на надання широкого спектру банківських послуг для малого та середнього бізнесу, приватних осіб, а також впровадженні першого повноцінного сервісу електронного банкінгу – системи інтернет-банкінгу winbank. На українському ринку Піреус Банк розпочав свою діяльність в 2007 році після придбання локального банку, який згодом був перейменований в АТ «Піреус Банк МКБ». Вже кілька років Піреус Банк зберігає найвищий рейтинг надійності депозитів, що було присвоєно рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг», а також має один з найвищих показників ліквідності та достатності капіталу на ринку.