АЦПО

"Соціальний стандарт" розпочинає роботу Друк
Понеділок, 21 березня 2005 00:00
Київ, 21 березня 2005 р. Непідприємницьким товариством "Відкритий пенсійний фонд "Соціальний стандарт" укладено договори на обслуговування фонду з адміністратором, компанією з управління активами та зберігачем.

Відтепер пенсійний фонд "Соціальний стандарт" немає ніяких перешкод для провадження своєї діяльності по накопичувальному пенсійному забезпеченню громадян України.

Адміністратором фонду обрано ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку" (ТОВ "АЦПО")- підприємство заснованє корпорацією "Квазар-Мікро" у 2004 р. Корпорація забезпечила своє дочірнє підприємство програмним та апаратним забезпеченням власного виробництва, якість якого визнана в Україні та багатьох країнах СНД. В штат ТОВ "АЦПО" входять чотири спеціалісти, кваліфікація яких підтверджена Держфінпослуг, та два кандидати наук.

Управляти активами фонду буде ВАТ "КІНТО" - інвестиційна компанія, визнаний лідер вітчизняного фондового ринку. Компанія працює на ринку вже більш 10 років і заробила свій імідж надійною та висококваліфікованою співпрацею. Одна з перших компанія заснувала інвестиційні фонди та досягла високих покажчиків їх прибутковості. Віце-президент компанії Анатолій Федоренко входить до складу Наглядової ради Національного банку України.050325_ss.jpg

Договір на обслуговування фонду зберігачем укладено з ВАТ "Міжнародний комерційний банк", який працює на фінансовому ринку України більше 16 років. Історія його розвитку бере свій початок від АБ “Левада”, до якого в 1999 році залучилися нові акціонери – юридичні та фізичні особи України, Австрії та США. У 2001 році до МКБ було приєднано АКБ "Таврія", заснований у 1988 році. Таким чином, МКБ є правонаступником ПЕРШОГО КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ, заснованого в Україні.

Сьогодні Банк має 12 філій та 101 відділення в АР Крим, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Одеській, Сумській, Харківській, Черкаській областях, у містах Києві та Севастополі. В усіх філіях Банку можна отримати широкий спектр банківських послуг відповідно до міжнародних стандартів.

Таким чином пенсійний фонд "Соціальний стандарт" має право укладати пенсійні контракти та відкривати індивідуальні пенсійні рахунки. Перші пенсійні контракти фондом буде укладено в квітні 2005 року із засновниками фонду, які впроваджують на своїх підприємствах власні пенсійні програми для своїх співробітників.