АЦПО

Інформація про фонд Друк

persВідкритий пенсійний фонд "Соціальна перспектива" (надалі - Фонд) - непідприємницьке товариство (неприбуткова організація), що створена та здійснює діяльність на підставі Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення", інших нормативно-правових актів з питань недержавного пенсійного забезпечення, діяльність якого не спрямована на отримання прибутку її засновниками.

Фонд засновано 07 грудня 2005 року в місті Івано-Франківську рішенням загальних зборів засновників: Спільного підприємства "Галка Лтд", ТОВ "Компанія з управління активами "Західна інвестиційна група" та ТОВ "Брокерська контора "Сток-Трейдер".

Непідприємницьке товариство "Відкритий пенсійний фонд "Соціальна перспектива" зареєстрований 11 квітня 2006 року як фінансова установа (реєстраційний номер 12101746), про що видано свідоцтво про реєстрацію ПФ № 66.

Вкладники - будь-яка юридична або фізична особа.

Обслуговування діяльності Фонду: Фонд обслуговують професійні учасники фінансового ринку, які мають значний досвід роботи з пенсійними та інвестиційними фондами:
Управління пенсійними активами - ТОВ "Компанія з управління активами "Західна інвестиційна група"
Адміністрування Фонду - ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку".
Зберігання активів Фонду - ПАТ "Універсал Банк".

Заснована в 1997 році Компанія з управління активами "Західна інвестиційна група"(ліцензія на провадження діяльності з управління активами інституціональних інвесторів серії АД№034407 від 12.06.2012 р., безстрокова), на сьогодні є однією з найпотужніших інвестиційних компаній Західного регіону України. В компанії працюють досвідчені фахівці, які забезпечують управління активами трьох венчурних та двох пенсійних фондів. Загальна вартість активів в управлінні компанії перевищує 900 млн. грн. 

ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку" (ліцензія Держфінпослуг АБ № 115988 від 14.08.2008 р.) - компанія, заснована в 2004 році компанією "Квазар-Мікро" - однією з найбільших ІТ-компаній, провідного розробника рішень та послуг в галузі інформаційних, комунікаційних та управлінських технологій. На сьогодні компанія є одним з не багатьох професійних адміністраторів НПФ, зосереджених виключно на діяльності з адміністрування. За результатами 2006 року Національним бізнес-рейтингом ТОВ "АЦПО" визнано лідером галузі в сфері недержавного пенсійного забезпечення.

Історія Універсал Банку бере початок у 1994 році. З 2006 року банк є учасником міжнародної групи Eurobank Group, яка представлена у 8 країнах Європи. Серед них Болгарія, Румунія, Сербія, Україна, Люксембург, Велика Британія (Лондон), Греція та Кіпр. Загальна чисельність співробітників групи складає 16,9 тисяч осіб. Загальні активи Eurobank Group становлять 77,6 млрд. євро.