АЦПО

Час отримати ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ Друк
Четвер, 16 січня 2020 12:46

Нагадуємо нашим вкладникам, що з настанням нового 2020 року, можна подати документи в органи Державної фіскальної служби, і отримати податкову знижку з пенсійних внесків за 2019 рік.
Податковим кодексом України визначено, що внески до недержавного пенсійного фонду за підсумками року відносіться до податкової знижки в розмірі, що не перевищує річного доходу платника податку у вигляді заробітної плати та не перевищує 16.8 прожиткового мінімуму працездатної особи, що встановлений на 1 січня звітного року.
На 2019 рік ця сума складає  32280 грн., тобто максимальна знижка, яку можна отримати на внески в розмірі 32280 грн. складає 5810 грн.

Для того, щоб скористатися податковою знижкою потрібно:
1.    Отримати за місцем роботи довідку про нараховану за рік заробітну плату.
2.    Скласти податкову декларацію, зазначивши при цьому:
2.1.    Сукупний річний оподаткований дохід
2.2.    Утриманий податок
2.3.    Суму сплачених пенсійних внесків
2.4.    Суму податкової знижки
3.    Подати протягом року до органу Державної фіскальної служби за місцем реєстрації податкову декларацію разом із довідкою про доходи, копією пенсійного контракту та копіями квитанцій про сплату пенсійних внесків.
Протягом 60 днів після подання декларації податкова знижка сплачується на банківський рахунок платника податку.
Податкову декларацію за звітний рік (2019) можна подати протягом всього наступного року (2020).
Податкову декларацію можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків на сайті ДФС. Докладна інструкція, як це зробити, знаходиться за адресою: https://www.youtube.com/watch?v=ABajnVRHtdw&list=PL4cUv25O2ddKxuWlfxJDlKbokgZILxk72

ІНСТРУКЦІЯ для заповнення податкової декларації

Не лінуйтеся! Поверніть СВОЇ гроші!