АЦПО

Розпочав роботу корпоративний фонд "СОЦІУМ" Друк
Субота, 04 червня 2005 00:00
Київ, 4 червня 2005 р. Непідприємницьким товариством "Корпоративний недержавний пенсійний фонд "СОЦІУМ" укладено договори на обслуговування фонду з адміністратором, компанією з управління активами та зберігачем.

Відтепер пенсійний фонд "СОЦІУМ" розпочинає активну роботу по залученню підприємств до реалізації корпоративних пенсійних програм. Фонд засновано компанією ТОВ "Фінансова компанія "ТЕКТ-РІЕЛТІ", членом групи компаній "ТЕКТ"

Адміністратором фонду обрано ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку" (ТОВ "АЦПО")- підприємство засноване корпорацією "Квазар-Мікро" у 2004 р. Корпорація забезпечила своє дочірнє підприємство програмним та апаратним забезпеченням власного виробництва, якість якого визнана в Україні та багатьох країнах СНД. В штат ТОВ "АЦПО" входять чотири спеціалісти, кваліфікація яких підтверджена Держфінпослуг, та два кандидати наук.

Управляти активами фонду буде ЗАТ "Компанія з управління активами "ТЕКТ" – одна з старіших та досвідченіших вітчизняних інвестиційних компаній, визнаний лідер вітчизняного фондового ринку. Компанія працює на ринку вже більш 10 років і заробила свій імідж надійною та висококваліфікованою співпрацею.

Договір на обслуговування фонду зберігачем укладено з АКБ "Райффайзенбанк Україна", який є дочірнім банком Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International). Raiffeisen International, що 100% належить Райффайзен Центральбанку (РЦБ), є холдинговою компанією дочірніх банків РЦБ в Центральній та Східній Європі. РЦБ є центральною установою Австрійської Банківської Групи Райффайзен, найпотужнішої банківської групи в країні. РЦБ вважає країни Центральної та Східної Європи своїми внутрішніми ринками та здійснює свою діяльність, через Raiffeisen International, в 16 країнах регіону, де має 15 дочірніх банків з майже 800 філіями. 

Заснований в 1927 році Райффайзен Центральбанк (РЦБ-Австрія), пропонує своїм клієнтам широкий спектр коммерційних та інвестиційних банківських послуг. 

У 1994 році було відкрито в представництво РЦБ в Україні. У березні 1998 року було засновано дочірній банк - Райффайзенбанк Україна. За результатами діяльності 2001 року Національний Банк України офіційно включив Райффайзенбанк Україна до категорії 8-ми найбільших банків, що свідчить про надзвичайні темпи зростання в історії банківської справи в Україні.

Таким чином пенсійний фонд "СОЦІУМ " має право укладати пенсійні контракти та відкривати індивідуальні пенсійні рахунки. Перші пенсійні контракти фондом буде укладено в червні 2005 року із компаніями, які входять до складу групи "ТЕКТ", з метою впровадження ними власних пенсійних програм для своїх співробітників.