АЦПО

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла ряд рішень, спрямованих на дозвіл певних операцій з ОВДП, заборону виплат учасникам, пов’язаних з країною-агресором, а також на перенесення дати звітності тощо. Відповідну резолюцію Друк
Вівторок, 01 березня 2022 07:51

Так, в регуляторі дозволили проведення інвестиційним фірмам, які мають статус первинного дилера, операціи з державними цінними паперами на вторинному ринку, а саме військовими облігаціями (міжнародний код UA4000221436).

Також НКЦПФР постановила депозитарним установам здійснювати виплати за цими державними цінними паперами – за виключенням операцій на користь фізичних і юридичних осіб, які мають належність до Російськоії Федерації або Республіки Білорусь, або пов’язані з цими країнами.

Окрім того, регулятор дозволив зберігачам активів ІСІ та компаніям з управління активами проведення наступних операціий з активами ІСІ:

- перераховувати кошти із активів відповідного ІСІ на рахунок для допомоги Збройним силам України;

- до завершення діі воєнного часу відображати такі операції з перерахування коштів НБУ без зміни розміру вартості чистих активів такого ІСІ.

Комісія уточнила учасникам ринків капіталу необхідність подання звітних даних протягом п’яти робочих днів після завершення дії воєнного часу.

Це рішення набирає чинності з моменту його публікування на офіційному вебсайті НКЦПФР, тобто 28 лютого. З повним його текстом можна ознайомитись за посиланням.