АЦПО

Інформація про Фонд Друк
ss_01Відкритий недержавний пенсійний фонд „Соціальний стандарт” (далі – Фонд) – непідприємницьке товариство (неприбуткова організація), що створено та здійснює діяльність на підставі Закону України „Про недержавне пенсійне забезпечення”, інших нормативно-правових актів з питань недержавного пенсійного забезпечення.

Мета створення Фонду – залучення грошових коштів вкладників, збереження та забезпечення їх приросту шляхом інвестування в економіку України та отримання додаткової недержавної пенсії учасниками Фонду.

 

Засновники Фонду: ПрАТ “КІНТО”, ДП "КМС Україна".

Відкритий пенсійний фонд “Соціальний стандарт” зареєстрований як:
юридична особа в Печерській районній у місті Києві державній адміністрації - 3 серпня 2004 р.; 
непідприємницьке товариство (неприбуткова організація) в Печерській податковій інспекції м. Києва – 24 вересня 2004 р.; 

фінансова установа в Держфінпослуг - 19 жовтня 2004 р. 


Практичну діяльність щодо залучення пенсійних внесків Фонд розпочав у квітні 2005 р.

Вкладники – будь-яка юридична або фізична особа.

Обслуговування діяльності Фонду здійснюється із залученням таких професійних учасників фінансового ринку:
Управління пенсійними активами - компанія з управління активами ПрАТ „КІНТО”.

Адміністрування Фонду – ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку".
Зберігання активів Фонду – банк-зберігач АТ „Піреус банк МКБ”.

Створена в 1992 році, компанія „КІНТО” (Ліцензія на здійснення діяльності з управління активами пенсійних фондів , видана Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 17.03.2016, рішення №307, безстрокова) на сьогодні є найдосвідченішим учасником та визнаним лідером фондового ринку України, активним чинником його творення та розвитку. Діяльність КІНТО зосереджується на управління активами інвестиційних та недержавних пенсійних фондів. Компанія пропонує своїм клієнтам компетентність, досвід та знання професійної команди фахівців, а також широкий спектр інвестиційних стратегій. 

 

ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку" (ліцензія Держфінпослуг АБ № 115988 від 14.08.2008 р.) - компанія, заснована в 2004 році компанією "Квазар-Мікро" - однією з найбільших ІТ-компаній, провідного розробника рішень та послуг в галузі інформаційних, комунікаційних та управлінських технологій. На сьогодні компанія є одним з не багатьох професійних адміністраторів НПФ, зосереджених виключно на діяльності з адміністрування. За результатами 2006 року Національним бізнес-рейтингом ТОВ "АЦПО" визнано лідером галузі в сфері недержавного пенсійного забезпечення.

 

АТ „Піреус Банк МКБ” –  частина міжнародної банківської Групи Піреус Банку, що орієнтується на надання широкого спектру банківських послуг для малого та середнього бізнесу, приватних осіб, а також впровадженні першого повноцінного сервісу електронного банкінгу – системи інтернет-банкінгу winbank. На українському ринку Піреус Банк розпочав свою діяльність в 2007 році після придбання локального банку, який згодом був перейменований в АТ «Піреус Банк МКБ». Вже кілька років Піреус Банк зберігає найвищий рейтинг надійності депозитів, що було присвоєно рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг», а також має один з найвищих показників ліквідності та достатності капіталу на ринку.

 


Надійність пенсійного фонду забезпечується:

щорічним незалежним аудитом діяльності з недержавного пенсійного забезпечення; 
щоквартальною звітністю осіб, які здійснюють обслуговування Фонду; 
контролем за діяльністю осіб, які здійснюють обслуговування Фонду з боку уповноважених державних органів; 
наглядом за діяльністю Фонду з боку ради Фонду; 
суворим додержанням вимог законодавства та інших нормативно-правових актів щодо складу та структури пенсійних активів.